Składniki:
300 g skyru naturlanego
300 g skyru waniliowego
360 g musu z pieczonej dyni
1 cukier waniliowy
30 g żelatyny + 1/2 szklanki mleka
200 g herbatników
1 banan
1 galaretka
opcjonalnie owoce do dekoracji, u mnie 100 g mrożonych borówek
Przygotowanie:
Herbatniki rozkruszyć, a następnie wymieszać z rozgniecionym bananem. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Skyry zmiksować z cukrem waniliowym i musem z dyni, a następnie z wystudzoną żelatyną. Masę wylać na herbatnikowy spód. Wierzch posypać owocami i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
o mniam, pysznie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
mała biedroneczka 🙂 hihi uroczy
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie