Makaron z boczniakami i tuńczykiem

Składniki:

250 g ulubionego makaronu

300 g boczniaków

1/2 brokuła

1 puszka tuńczyka w wodzie

1 cebula

oliwa

sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pokrojone w paski boczniaki i podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Brokuła ugotować na półtwardo. Wszystkie składniki wymieszać i polać oliwą. Doprawić do smaku.

makaron z boczniakami


Polak po Włosku

Reklamy

7 uwag do wpisu “Makaron z boczniakami i tuńczykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s